Szociális lakások, Oostende - Bevk-Perović

2015. április 26. 21:57 - mB

Szociális lakások Oostende városába - pályázati terv, első díj.

http://4.bp.blogspot.com/-6r2B5QSgJl0/U8ldDn97pZI/AAAAAAABQYQ/Ceh_QZkbmZk/s1600/Bevk-Perovic++.+B-architecten+.+social+housing+.+Oostend+(2).jpg

A terv okossága az alaprajzról olvasható le:

  • az utcával szinte összenövő közlekedő: valódi átmeneti tér (padlótól plafonig üveg, téglaburkolat a belsőben)
  • ehhez megfelelő szélesség: ki is lehet ülni, beszélgetni, reggelizni.
  • a publikusabb funkció (konyha-étkező) a bejárat közelében, akár megengedve a kommunikációt, de minden kényszer nélkül;
  • remek külső tároló a bejárat mellett - ennek előképe a Pilon társasház teraszmegoldása, Ljubljanában!
  • a nappali természetesen folyik tovább nemcsak a konyha, hanem (változatlan szélességgel) a terasz felé is.
  • a bejárat igen takarékos, azonos a "kiszolgálósáv" közlekedőjével, ott éppen elfér egy beépített szekrény.

A többi okosság a metszeten (is) látszik: garázsszellőzés, tájolás, kilátás.

bevk_perovic_oostende_plan.jpg

Egy kissé módosított változat (katt a nagyításhoz):

bevk_perovic_oostende_plan_lak.jpg

bevk_perovic_oostende_sec.jpg

bevk_perovic_oostende_site.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr277400740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.