PONT kemping: Budapest-Párizs párhuzam

2014. december 13. 21:51 - mB

http://static.dezeen.com/uploads/2014/12/Eauberge-Paris-Capsule-Hotel-by-Menomenopiu-Architects_dezeen_784_0.jpg

A párizsi illetőségű MenoMenoPiu Architects a Szajna partjának hasznosítási ötletével állt elő: a Notre Dame-re néző ideiglenes hotel-kapszulák a lassan lakó-funkcióját vesztő belvárosba szeretnék az életet, a LAKÓkat visszacsempészni.

Eauberge Paris Capsule Hotel by Menomenopiu Architects

Eközben Budapesten: a Közép tanszék TT1 tárgyának keretében a dunapartot vizsgálva egy hallgatói csoport(unk) arra jut, hogy az amúgy teljesen kihasználatlan folyóparti potenciált kis lakókapszulákkal: hotelszoba-egységekkel lehetne "revitalizálni", ezzel új életet - és látványt - hozva a most méltatlanul elhagyott és élettelen partszakaszra (Petőfi és Rákóczi híd köze):

pont_00.jpga készítők: Balázs Anna, Gonda Nóra, Illés Anna, Kovács Kata, Marxreiter Adrienn;

A párizsival szemben a dolog nekem annyiban tűnik érzékenyebbnek, hogy nem egy turistaattrakciót terhel tovább, hanem egy valóban elhagyatott, elfelejtett helyet emel vissza a város vérkeringésébe és teszi ezt a helyre, a helyzetre, a rálátásra nagyon érzékenyen reagáló, izgalmas (a párizsinál helyénvalóbbnak tűnő) eszközrendszerrel.

- www.facebook.com/pontkemping -

pont_05.jpg

pont_04.jpg

pont_02.jpg

pont_01.jpg

Egy picit azért nézzünk vissza Párizsra:

Eauberge Paris Capsule Hotel by Menomenopiu Architects

Eauberge Paris Capsule Hotel by Menomenopiu Architects

Eauberge Paris Capsule Hotel by Menomenopiu Architects

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr186980827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.