Niyang folyó menti látogatóközpont, Tibet

2014. november 12. 17:10 - mB

A hely a közeli kanyon - mint népszerű turista célpont - bejárata. Az elvételekkel kialakuló geometrikus tömeg, formálása, megnyitásai helyszínre reagálnak - mondják a tervezők.

Az építéstechnika a tibeti hagyományos építés gyakorlatát viszi tovább: kő falak, agyag szigetelés, toldással meghosszabbított fa gerendák.

A szín döntő jelentőségű a tibeti építészetben. A köveket a helyi ásványi pigmentek színezik: absztrakt módon, nem valamiféle szimbolikát követve - a nap hajnaltól szürkületig változtatja szögét és intenzitását, s hatol át a megnyitásokon.

Az épület korábban fehér volt: a Designboom 2011-es posztja így közli, a fotós ugyanaz (az Archdaily 2014-es), mindkét szín a tervezők szándékaként jelenik meg a két cikkben... A tervezők honlapján is színes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr286891117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.