Az év kisprojektje: könyvtár és közösségi ház Kínában

2014. október 08. 18:50 - mB

A World Architecture Festivalon ezt a kis játszótérbe forduló könyvtárat választották meg az év kisprojektjének, amit John Lin és Olivier Ottevaere tervezett egy földrengés-sújtotta faluba, s a Hong Kongi egyetem hallgatóival építették meg.


párhuzamok:
az Év háza, Kína 2012 | könyvtár Burundiban | Taliesin Fellowship C., | Magdeburgi könyvjelző


A kínai falvakban a lakóházak gyakran élveznek elsőbbséget a közösségi létesítményekkel szemben, pedig ez utóbbi is nagyon fontos eleme lenne a falusi életnek - mondja John Lin. - A kormány biztosította területet, amin mi megpróbálkoztunk egy olyan programmal, ami aktiválhatja a helyet. A könyvtár megépítésével fontos közös és közösségi hely valósult meg.

Izgalmas a tetőről lelógó könyvespolc:

http://ad009cdnb.archdaily.net/wp-content/uploads/2014/04/535869b6c07a80dbb0000059_the-pinch-library-and-community-center-olivier-ottevaere-john-lin_pinch_13_jc-530x795.jpg

http://ad009cdnb.archdaily.net/wp-content/uploads/2014/04/53586917c07a805db7000057_the-pinch-library-and-community-center-olivier-ottevaere-john-lin_pinch33.jpg

http://ad009cdnb.archdaily.net/wp-content/uploads/2014/04/535868b6c07a807376000051_the-pinch-library-and-community-center-olivier-ottevaere-john-lin_pinch_25-530x694.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr586769279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.