Az építészetről - Francisco Aires Mateus

2014. március 17. 09:00 - mB

Innováció (05:03) - Szívesen hozom párhuzamba ezt a fajta kutatást egy biológuséval – biztosítva a hibázás lehetőségét vagy jogát, ami után aztán vissza lehet lépni egyet: mint egy nyomozás, aminek az eredménye nem feltétlenül bizonyul azonnal hasznosíthatónak, de később újra elővehető és folytatható. Mindennek viszont csak akkor van értelme, ha megadjuk magunknak a hibázás lehetőségét. E nélkül belül maradunk a komfortzónákon, belül a tudásunk határain, megvonva maguktól a fejlődés, a felfedezés, a kutatás esélyét. Ez a lehetőség számunkra kiemelten fontos.

>> Alcobaça, Aires Mateus

Mi az építészet? (00:56) - Az építészet legfőbb jellemzője, ami minden más tudománytól, különösen a művészetektől, de az általában vett kulturális téren is megkülönbözteti, hogy elsősorban az életet szolgálja. És "élet" alatt most a fizikai létezést is értem, nem csak a szellemi életet, de az életet mint faktumot. Ebben az értelemben ez a diszciplina elsősorban az élettel foglalkozik, az emberekért dolgozik, az emberi jólétért. Ezért, véleményem szerint, minden mástól az különbözteti meg, hogy bár az anyagot és a teret feltáró fényt használja, mégis azt mondom hogy a tér az amivel dolgozunk, aminek a minőségét irányítjuk és maximalizáljuk, a tér az amit az anyag és a fény létrehoz.

http://3.bp.blogspot.com/-8eT5Oq37OUQ/Ui5IwQURBEI/AAAAAAAAp4I/CvhUBatc9M0/s1600/Aires+Mateus+.+House+.+Alcoba%C3%A7a+(13).jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr405864880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.