Frohheim lakóegyüttes

2013. szeptember 12. 20:40 - mB

http://www.muellersigrist.ch/assets/Uploads/AttachedFiles/Images/_resampled/CroppedImage1024768-5frei014916.jpgMa - furcsa módon egy óvodáról való beszélgetés közben - merült fel ez a társasház, kicsit kapcsolódva a nemrégiben megünnepelt légtérlopós teraszokhoz. Nagyon szép a komponálás szigorúan vízszintes sávokból építkező rendszere, a teraszok eltérő irányú, de mindig levegős, jól használható, élhető tereket eredményező játéka. Is.

A tervet érdekes módon az Archdaily kizárólag az EM2N iroda munkájaként említi, miközben másutt a Müller Sigrist páros említődik tervezőként (a honlapjukon itt), bár munkatársként itt is megjelenik az EM2n neve. Győztes pályázat: 2005, kivitelezés 2012 (ha jól értem)


Nagyobb térképre váltás

Érdemes böngészni az alaprajzokat: tiszta szerkesztésű, fifikás téri világ (a praktikum oldaláról talán lehetne kritizálni: néhány falszakasz kevéssé tűnik "szekrényezhetőnek").

Froh plan.jpg

A hosszanti szárny a földszinten a lépcsőházaknál mindkét irányban megnyílik, fent titokzatos légaknák szelik át, ezek további vizsgálódást igényelnek még (részemről):

http://www.ecola-award.eu/sites/default/files/chartbilder/168-2560.jpg

Lépcsőház:

Gazdagnak tűnik a lakáskínálat, a sok terasz is gazdagítja a lakókomfortot, és kellemeznek tűnnek az egyes épületek között kimaradó terek. Felidézi bennem:

Szín-koncepció: Jörg Niedenberger.

http://www.muellersigrist.ch/assets/Uploads/projects/Froh/_resampled/SetWidth620-069-Froh-06.jpg

http://www.muellersigrist.ch/assets/Uploads/projects/Froh/_resampled/SetWidth620-069-Froh-07.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr175507771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.