Kritika TDK 2013!

2013. június 21. 09:33 - mB

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a jövő őszi TDK-menetbe - ehhez a nyarat szeretnénk előkészülettel, felkészüléssel töltve kihasználni, talán egy leülős indító-beszélgetéssel is, a jelentkezőktől ezért egy emailes elő-jelentkezést kérünk: marosi70 KUK freestart PONT hu.

bevezetésként: a "Kritika" tárgy legjobb hallgatói dolgozatai itt olvashatóak!

További lelkesítés - a tavalyi tartalmas és élménygazdag menet után -, hogy Vágvölgyi Esztert az országos konferencián második helyezést elérő dolgozatával meghívták előadni a jövő ősszel rendezendő építészkonferencia ifjúsági napjára.

- Vágvölgyi É. Eszter: Sizai hétköznap? -

Siza hétköznap.jpg


KORTÁRS ÉPÍTÉSZET

Kritika és elmélet

A BME Építészmérnöki Kar Tudományos és Művészeti Diákköre 2013 őszén első ízben rendezi meg a kari konferencia keretén belül kortárs építészeti szekcióját. A szekció célja a kortárs építészeti fejlemények és folyamatok kritikai szemléletű megjelenítése a Tudományos Diákkör keretein belül.

Célunk a kutatás, a megismerés és megismertetés, új és egyéni szempontok megjelenése és azok bemutatása, vitaindító gondolatok kreatív megfogalmazása - és mindezek eredményeként nyelvileg-gondolatilag is igényes, önmagában is kerek, publikációra alkalmas tanulmány, építészeti kritika megszületése.

A szekcióba két témakörben lehet pályamunkával jelentkezni:

  • egy konkrét (kortárs magyar vagy nemzetközi, de mindenképp a pályázó által bejárt, dokumentált) épület elemző, kritikai vizsgálata;
     
  • egy kortárs irányzat, szellemi áramlat, folyamat, jelenség elméleti jellegű elemző, kritikai bemutatása.

A dolgozatok terjedelme nem lehet több 20 ezer karakternél. Tartalmazza a dolgozat rövid összefoglalását (absztrakt), használjon fel (megfelelő hivatkozásokkal) a témához kapcsolódó szakirodalmat, megközelítés-módjában pedig elemző szempontokat érvényesítsen.

A kritikai pályázatok ismertetése és értékelése a 2013. novemberében megrendezendő TDK konferencia keretein belül történik. A hallgatók az írásokat konzulensek segítségével készítik el a szeptemberben kiadott formai és alaki követelményeknek megfelelően.

A jelentkezés határideje 2013. szeptember 28. A szekcióval kapcsolatban szeptember elején a Középülettervezési Tanszéken indító megbeszélést tartunk. A konferencián való részvétel alapfeltétele a jelentkezési és adatlapok (http://www.mm.bme.hu/tdk/) kitöltése, elektronikus úton történő továbbítása, és egy példány leadása a Középülettervezési Tanszék titkárságán.

A szekció felelős tanszéke a Középülettervezési Tanszék.

A szekció szervezői:

  • Marosi Bálint DLA és Szabó Levente DLA (Középülettervezési Tanszék)
  • Simon Mariann PhD (Építészettörténeti és Műemléki Tanszék)
  • Kerékgyártó Béla PhD (Filozófia és Tudománytörténet tanszék)
Szólj hozzá!
Címkék: tdk egyetem BME

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr225371852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása