Casa Lude, Spanyolország

2013. március 18. 18:50 - mB

Casa Lude by Grupo AraneaLentebb egy szavazással buzdítom a kedves Önöket vélemény-nyilvánításra. A tervet a Grupo Aranea készítette, a feladat a megbízó lakásának elhelyezése az anyja házának tetején. A helyfoglalás, a továbbépítés, a helyzet megfogása és kihasználása - ez volt a házi feladat. A különösnek látszó ablakmegoldások (ld. az alaprajzot) célja az irányított kilátások kialakítása a kellemes, szűk utcácskák felé.
(Forrás: Dezeen)


Nagyobb térképre váltás

http://book-a.net/data/cache/570x428c/39-37224-vibok-_421.jpg

http://solucionista.es/wp-content/uploads/194204.jpg

Casa Lude by Grupo Aranea

A téri világról a modell mondja el a legtöbbet: házban, házra, házon keresztül...

Casa Lude by Grupo Aranea

A födém "hajtogatásának" köszönhetően - ami a belső lépcső szellemi folytatása - kialakuló rámpákon jutunk fel a tetőre: térbeli folyamatosság és dinamizmus.

Casa Lude by Grupo Aranea

Casa Lude by Grupo Aranea


CASA LUDE

Lude wanted a house in a traditional neighbourhood in the city of Cehegin, using the roof of his mother and sister’s house as a plot.

Making the most of its privileged situation, Casa Lude is related to its environment in a particular way.

Casa Lude by Grupo Aranea

Due to the density of the area it doesn’t open directly to the nearby facades but looks along the narrow streets to see the landscape, the Burete mountains and the San Agustin Hill.

Casa Lude by Grupo Aranea

In spite of looking different to the other buildings of the neighbourhood, Casa Lude is as compact and introverted as them.

Casa Lude by Grupo Aranea

Instead of a conventional layout of the rooms Casa Lude creates a unique, continuous and rich space on different levels with various heights and directions; a space that Lude fills with music.

Casa Lude by Grupo Aranea

This space extends to the roof as a natural continuation of the interior life. It is a complex space full of light where a lot of secrets are hidden...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr735143798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiimii 2013.03.25. 13:28:14

úúú de nagyon klassz!