Otthon a városban - otthon a Földön? HOME

2013. január 17. 23:49 - mB

IndexképEgy beszélgetésben Vincze Laci ajánlotta ezt a filmet - beágyazni nem lehet, de ingyen (és jogtisztán, angol felirattal - hang: Glenn Close) megnézhető a Youtube-on!

Kivételes időket élünk. A tudósok szerint 10 évünk van hogy megváltoztassuk az életmódunkat, hogy abbahagyjuk a természeti erőforrásaink kizsákmányolását, és a Föld klímájának végzetes megváltoztatását. Hatalmas a tét - nekünk és gyermekeinknek. Mindenkinek meg kell tennie a magáét, a HOME tehát küldetésének érzi hogy minden emberhez eljuttassa üzenetét. Ezért a HOME ingyenes kell hogy legyen - a támogatónk, a PPR Csoport teszi ezt lehetővé. Az EuropaCorp, a film terjesztője sem számít bevételre mivel a HOME egy nonprofit film. A HOME neked készült - oszd meg, és tegyél a bolygóért! (Youtube)

Földünk a magasból című könyvének sikerét követően Yann Arthus-Bertrand újabb képkölteményt készített bolygónkról és annak törékeny egyensúlyáról. Miközben a világ több mint 50 országába kalauzol el, az Otthonunk csodákkal, meglepetésekkel, kérdésekkel és aggodalommal teli mondanivalója egyszerre tanítja és ösztönzi cselekvésre nézőjét. (Port.hu)

Hallgass rám kérlek! Az vagy, ami én is: homo sapiens, bölcs ember. Az élet, az Univerzum csodája 4 milliárd éve jelent meg. Mi emberek pedig csak 200,000 éve. Mégis sikerült felborítanunk az élethez nélkülözhetetlen egyensúlyt. Hallgasd figyelemmel ezt a történetet, mely Rólad is szól, és döntsd el mihez kezdesz vele!

http://www.guglisagok.hu/wp-content/2009/06/youtube-luc-besson-home-2.png

Az Otthonunkból ugyanazok a csodálatos és sokkoló képek köszönnek vissza, mint a fotóiról. Tematikus egymásutánban látjuk a Föld őstörténetének nyomait, majd az ősi és a modern városokat, a civilizáció képeit, a vizeket, óceánokat, az erdőket, majd a sarkvidéket, miközben borongós jóslásokat hallhatunk a klímaváltozás veszélyeiről.

2005-ben Arthus-Bertrand megalapította a GoodPlanet szervezetet, és beindította az Action Carbone programot, amellyel az volt a célja, hogy a lehető legkisebbre csökkentse az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, amelyet saját helikopteren végzett munkájával generál. Azaz felismerte, hogy képmutató dolog környezetvédelemről beszélni, ha az ember keresztbe-kasul repül a Földön, és tett egy lépést, hogy ezt ellensúlyozza. Állítása szerint az Otthonunk film forgatása miatti károsgáz-kibocsátást sikerült kiegyenlíteni a szervezet programjain keresztül.

2007-ben kezdte forgatni az Otthonunk című dokumentumfilmet, amelynek eredetileg Bumeráng lett volna a címe. A producer Luc Besson. 2009. június 5-én mutatták be világszerte, és Arthus-Bertrand lemondott szerzői jogairól, hogy a neten egy ideig ingyen lehessen megnézni.

http://www.yannarthusbertrand.org/img/2012/02/earth-from-above_m.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: film zöld

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr395024593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.