Múzeum és Kalkriese park Osnabrück közelében

2013. január 14. 23:05 - mB

http://farm2.static.flickr.com/1237/1314388881_438ab029e0.jpgA zürichi Anette Gigon and Mike Guyer irodája által tervezett múzeum - kétség nem férhet hozzá: valódi építőművészet. Ezzel együtt nem tolakszik a figyelem középpontjába, ehelyett alárendeli magát a környező tájnak és a történelemnek. Mintha a környezetének történetét fordítaná le a tér nyelvére.

- a múzeum honlapjáról -

A park építészeti elemeit - a három pavilon, a bástya sztéléje és a múzeum előtt induló "római út" - a látogatónak magának kell felfedeznie.

A múzeum a 2000 évvel ezelőtti csatának állít emléket:

Kr. u. 9. szeptember 9-én szenvedték el a római legiók legsúlyosabb vereségeik egyikét, miután a Teutoburgi-erdőben a germán Arminius bekerítette, majd megsemmisítette Quintilius Varus seregeit. A csata harmadik napján nyílt terepen történt a teljes megsemmisítés. A mintegy 20 000 főt számláló római haderő pár katona kivételével mind elpusztult. A csata után Varus öngyilkos lett A fiaskó akkora sokkhatást váltott ki Rómában, hogy a balszerencsés csatában elpusztult legiók – XVII, XVIII, XIX – sorszámait örökre kivonták a hadrendből. (Rubicon, Wikipédia)

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/24982992.jpg


Nagyobb térképre váltás

A múzeum 40 méteres tornya kiváló rálátást biztosít a mezőre... és a Látás, a Hallás és a Kérdések pavilonjára.

http://kalkriese-varusschlacht.de/images/10_seh_bild_02.jpg

http://kalkriese-varusschlacht.de/images/10_hoer_bild.jpg

http://kalkriese-varusschlacht.de/images/10_frag_bild.jpg

gerade copy.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr235018887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.