Pannon székház, Törökbálint

2012. március 21. 11:45 - mB

Pannon székház (azóta Telenor), Törökbálint (Zoboki & Demeter) - tegnap volt szó az épületről a Kritika kurzuson, ahol is - mint kiderült - a bohókás hallgatók elmulasztották megnézni az épületet reklámozó kis gerilla-marketing alkotást (fent).


- az épület a hazai középületek honlapon, teljes irodalomjegyzékkel -

Ehhez kapcsolódik a Zöld Tea környezetvédő műsor múlt heti adása is (2012. 03. 10.):

 


Jut eszembe: tekintve hogy viszonylag sokatokkal láttuk a fenti házat, érdekelne, milyen visszhangot vert bennetek.


Nagyobb térképre váltás

2010-04-09 07:29

Az ehhez csatlakozó részletes irodalomjegyzék itt, az Alaprajzba írt cikkem itt - a ti véleményeitek meg itt lent:

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr661906348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ponni 2010.04.09. 13:15:40

Volt egy kis utópisztikus hangulata az egésznek. De szerintem ez inkább az új munkafilozófiának köszönhető, melynek igényeit az épület kielégíti.
Nekem egy teljesen új világ volt, ahogy az emberek mászkáltak a lépcsőn, kávéscsészével a kezükben. A nagyon fejlett technika, a környezettudatosság pozitív. De mégis eszembe jutott az1984, Huxley Szép új világa, meg minden ilyesmi. Főleg amikor arról volt szó, hogy a meg van határozva, kinek mennyi papírt lehet használni, meg hogy a személyes holmikat el kell pakolni az íróasztalról. És amikor a fenti világító cuccnál elmondták, hogy az épület tele van kamerákkal, szóval figyelik őket...lehet asszociálni rendesen.

Egy ilyen asszociáció:
www.youtube.com/watch?v=TRJHuE3RlWM (7.perc környéke)

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2010.04.10. 13:38:48

Köszönöm a véleményt!

Egy apróság: nem kamerák vannak az egységekben (szerintem azok esetleg pont az átlag-irodaházakban vannak inkább), csak mozgásérzékelők, amik pl. lekapcsolják a villanyt ha nincs ott az illető, de se kamera se pontos munkaidő se blokkolóóra nincs.
A beléptetőrendszer sem a belső munkatársakat, hanem a helyet védi a külső emberektől. Tehát az "1984-es" fegyelemnek pont az ellenkezője igaz: a technológia és a munkaszervezés PONT AZÉRT van, hogy a dolgozó szabadabban közlekedjen, felszabadultabban érezze magát, elégedettebb legyen. Az arcokról azt olvastam le, hogy ez így is van.

Többiek?

KCsD 2010.04.10. 14:27:54

Az egész terület nagyvonalúsága nagyon tetszett, hogy szellős, kényelmes légterek vannak, a unit-ok sem olyan beszorított kis paravánfalakkal elválasztott dobozkákból állnak.

Egyedül a bejárat volt nekem fura, az olyan kis összenyomott, miniatűr, az én normáim szerint ide egy jóval nagyobb előtér kellene mind alaprajzilag, mind légtérügyileg.

Kicsit fura érzés volt, hogy a hatalmas köz-terekben alig volt valaki, bár ez írható a kora reggeli érkezésünk számlájára. Azt hiányolom, hogy az emberek jobban birtokba vegyék a területet. Még a csocsóasztal is be volt nyomorítva a lépcső alá, mintha egy kínos fegyelmezetséggel kellene üresen tartani a nagy tereket. Pont ezért leginkább emberközelinek a dohányzót találtam, ahol az emberek beszélgettek, használták, életet vittek bele.