TipoGrafikus Budapest

2012. február 18. 12:19 - mB

az építészfórum cikke | a hg.hu interjúja Baráth Dávid grafikussal


http://marvin.bookline.hu/product_images/385/L2858083.JPG2010 októberében a nagyhírű Thames & Hudson kiadó támogatásával, a Cicada Books szerkesztésében az angol nyelvű könyvpiacon egy különleges „útikönyv” jelent meg, Graphic Europe címmel. A koncepció szerint 31 európai nagyvárost mutat be Dublintól Nicosiáig egy-egy helyi designer szemével, az illető személyes preferenciái és a városról készült grafikái segítségével.

Budapestet Baráth Dávid grafikusművész munkái képviselik. A fiatal grafikus Újvidéken született és végezte iskolai tanulmányait, diplomáját a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerezte, tervezőgrafikus szakon. Sok egyéb mellett épületekhez kapcsolódó grafikai információs rendszerek tervezésével is foglalkozik (signage and wayfinding).

http://epiteszforum.hu/files/imagelist/470_7g02nm_BP_center.jpg

Számomra a magyar grafika Kassáknál, Moholy-Nagynál indul, akik az elsők között készítettek például újsághirdetéseket grafikai elemekre alapozva, művészi szintre emelve ezt a műfajt. Az ô nevüket általában a téma iránt érdeklődő külföldiek is ismerik – méghozzá úgy tapasztalom, jobban, mint az itthoni közönség. Nem utolsósorban pedig azért választottam ezt az irányvonalat, mert személyesen közel áll hozzám egy stílus illetve az elmúlt néhány évben, mióta egy modern galéria tanácsadójaként is dolgozom, gyakran találkoztam személyesen és más külföldi galériákban a fent említett művészek munkáival. (Baráth Dávid)

http://epiteszforum.hu/files/imagelist/470_hvbrcz_erzsebet_sq.jpg

http://epiteszforum.hu/files/imagelist/470_rvhyqs_ring.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr174129449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.