Tavaszi zsongás a Király utcában

2011. április 21. 11:52 - mB

http://epiteszforum.hu/files/imagelist/8jwxnd_1.jpg

A PortfolioPoints idejére a suppre neopaint művészeinek közreműködésével és a VII. kerületi Önkormányzat, valamint a Királyutca-Designutca Klaszter segítségével elkészült Budapest legnagyobb, legálisan megfestett un. murál felülete a Király utca - Kazinczy utca sarkán, mellyel a kezdeményezők egy méltatlanul elfeledett tűzfalat hivatottak a városiak számára élvezhetőbbé tenni! (építészfórum)

Tűzfalavatás: 2011. április 21. 19 óra

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr72844663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2011.04.24. 00:35:33

Ma sétáltam erre, és miközben jó hogy valakinek eszébe jut a tűzfal és foglalkozik vele, azért az elgondolkodtató, hogy mint egyetlen legális tűzfalfestmény nem csinál mást, mint eltakarja, eltitkolja, másnak mondja a tűzfalat.

Ezen aztán kicsit elszomorodtam, mert nagyon sok tűzfal van (és lesz még) a városban, ami egyrészt életünk része, másrészt hangsúlyosan városi, sőt: nagyvárosi elem - miért egy idillikus szinte falusi képpel kell "legitimálni"? Miért nem lehet a töredékességet, a befejezetlenség, az esetlegesség báját megfogni, és valóban városi elemként - felületként kezelni. Lehetne absztrakt, figuratív, informatív, dekoratív (meg sok más -ív) - ez a bukolikus realizmus pont azt üzeni, amit (talán) a festők szándékoztak mondani. Így az üzenet ugyanis: "nem jó ez a tűzfal itt, jobb lenne ha nem lenne - ha ég lenne és fű a réten".

Jó lenne biztos, de ez a város közepe, sokminden mást is elbírt volna, például (a tűzfal szempontjából) valami pozitívabbat.