Otthon, édes ananász

2010. március 27. 23:25 - mB


szólj hozzá: Spongyabob-Otthon édes ananász

A fenti filmalkotás ismét ismereteink tágítását és a társtudományok felé való erős nyitási hajlandóságunkat van hivatva részint illusztrálni, részint pedig természetesen támogatni. E munka az otthon fogalmát járja körül igen tágan s nagy művészi érzékenységgel - befogadása közben a Maslow-féle piramisról ismerős fogalmak csengnek a fülünkbe:

Ahogy természetesen számos általunk korábban vizsgált fogalom is előkerül, így a közösség, a szomszédság, az ideális lakásméret kérdései, a generációs problémák - de a vitruviusi fogalomhármas is eszünkbe juthat: tartósság (firmitas), célszerűség (utilitas), szépség (venustas).

Ugye ugye.

Wikipédia:

Spongyabob Kockanadrág egy tengeri szivacs, aki egy ananászban lakik a tenger mélyén. Két szomszédja van: Tintás Tunyacsáp, a tintahal, aki egy moai-fejben lakik, és a tengeri csillag, Patrik (háza egy szikla alatt található). Spongyabob és Patrik jóbarátok, egyszerű, már-már gyerekes viselkedésükkel néha az őrületbe kergetik Tunyacsápot.

A főhősök mindannyian Bikini-fenéken laknak. Ez egy tenger alatti város, amelyet egy klasszikus város mintájára hoztak létre. Valahol a Csendes-óceán mélyén fekszik, konkrét helyét azonban nem lehet megállapítani. Itt él Spongyabob háziállatával, Csigusszal, aki egy tengeri csiga, de a sorozatban inkább úgy viselkedik, mint egy macska. Rajta kívül kutyaszerű férgek, méhekre hasonlító medúzák, és madarakra hasonlító kagylók is élnek itt.

http://www.moziplussz.hu/kepek/hirek/2006/07/spongyabob.jpgSpongyabob munkahelye a Rozsdás Rákolló nevű étterem, ahol Tunyacsáp is dolgozik pénztárosként. A hely tulajdonosa Eugene Herbert Krabs (Rák úr/Rák H. Jenő). Legnagyobb riválisa Plankton, aki pont a Rozsdás Rákollóval szemben nyitotta meg Nagy Fogás nevű éttermét, és mióta él, azon mesterkedik, hogy ellopja Rák úr specialitásának, a herkentyűburgernek a receptjét.

Spongyabob életében nagy szerepet játszik még Szandi Csovi, aki egy mókus. Texasból érkezett, és különleges búvárruha segítségével él a tenger mélyén. Meg kell még említeni Puff asszonyt, aki egy csónakvezető tanfolyamot tart. Spongyabob az elméleti órákon kiválóan teljesít, a gyakorlatban azonban rendszeresen elbukik.

Szólj hozzá!
Címkék: film funny

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr221873976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.