Szépművészeti

2010. március 19. 15:32 - mB

kortárs megoldást a Szépművészeti Múzeumra!

Bizonyára találkoztatok az épfórumon a Szépművészetivel kapcsolatos vitákkal, amivel kapcsolatban most aláírásgyűjtés indult (klikk a képre): a leállítást szorgalmazók ellen, a törvényes menet betartása érdekében.

Amiről szó van, az nem is a Karácsony Tamás féle terv milyensége, annak esztétikai világa, hanem a mindennapi szakmagyakorlásunk kérdése: megengedhető-e egy pályázati zsűrin nyertes, több fórumon bemutatott, engedélyezett, műemléki zsűri által elfogadott terv esetén a most folyamatban levő tervezési folyamatba való kézivezérlésű beavatkozás, annak leállítási kísérlete - bármilyen indokkal? Nem jelent-e iszonyú veszélyes precedenst a szakmagyakorlásunkra nézve, annak jogi hátterébe, a dolgok rendes menetébe vetett bizalmunkra nézve? (Bár ilyen precendens volt már sajnos, nem egy: elég a nemzeti színházra hivatkozni.)

Az aláírások itt.

Bár én aláírtam, most mégsem erre szeretnélek buzdítani Titeket, hanem arra hogy tudjatok róla, hogy LEGYEN véleményetek, a hogy viszonyuljatok valahogy hozzá - és tegyetek belátásotok szerint.

A ti városotok, a ti hivatásotok - a ti jövőtök.

Szólj hozzá!
Címkék: vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr981852456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.