Louis Blanc Social Housing / ECDM

2010. március 17. 19:03 - reekaa_p

 Ez a foghíj leginkább az enyémhez hasonló beépítés, az épületet lábakra állították és parkolófelületet alakítottak ki a földszinten, a lakások 2 szintenként feljebb lépve egyre kisebb területűek. Kár, hogy a belső udvar nem zöldként funkcionál.

level 01 plan

A földszinti lakások eléggé zegzugosak, húzott lépcső a ház utcai traktusában, L alakú közlekedővel. A középső 'S' alakban tekeredő lakás szerintem a legelőnytelenebb, hátulra beszorulnak a szobák, végig kell menni az egész lakáson, a hálók pedig aránytalanul kicsik a nappali+konyha+étkező térhez képest. A bal felső apartman arányaiban jobb, viszont egy hosszú csőszerű előszobán kell átpréselnem magam,ami talán 1,20m széles lehet, nem tudom hogy férnek el a cipők, hova teszem a kabátot, esernyőt.level 03 plan

A 3. emeleten már csak két lakás fér el, az utcafronti jobban egyben van, az udvarra néző inkább két külön részre szeretne szétesni, de hatalmas terasszal rendelkezik, amiből lehetett volna lefaragni még a szobák javára. Plusz van egy szoba ami a nappaliból nyílik, a gardrób mentén pedig külön wc és külön zuhanyfülke ( nem értem minek) , valamint még egy külön fürdőszoba, amiben elfért volna a wc. Ez a 'különwc' megoldás az utcára néző lakásnál is jelen van, ott a szoba területéből vesz el. level 05 plan

Az 5. emeleten is két lakásnak jutott hely, az udvarra néző apartman ismét rosszabbul járt, előszobából nyíló összenyomott fürdő ( itt is külön wc - ami lehet jó, de ebben az esetben egy kicsivel tágasabb fürdőt eredményezne), a konyha szerintem túlzás, és a balsarokban lévő szoba kapott még 1-2m² -t a közlekedőből.









Akár még jól is működhetne ez a társasház, szép egyszerű homlokzatával és a földszinti belsőudvaros megoldással,a lakások azonban lehangoltak.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr891847778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2010.03.19. 14:12:36

Ma hazajövet jutott eszembe ez a ház: az itteni második szinthez hasonló helyzetben lakom, a lépcsőház mellett, L-alakú közlekedőről. Mivel a folyosó keskeny és sötét, és semmi okom amúgy a másik irányba elkalandozni, fogalmam sincs (!), hogy hány lakás is van az L másik szárában, és hogy kik is laknak ott...

A másik gondolatom még korábbi: egy ilyen földszinti parkolóval simán lemond a ház annak valami rentábilisabb használatáról (kis eiffel-torony üzlet az utcai fronton, illetve ezzel együtt lemond az udvar bárminemű használatáról is: a kicsit ipari hangulatú beton placcon (a parkolóban) nem nagy élmény lenni. Biztos pénzbe került volna lenyomni a föl alá, de sokat nyerhetett volna vele a ház.

(A legjobb az a lakás ahol egy keskeny folyosó után a lakás is egy keskeny csőként folytatódik.. :-) Pedig hát azt a megépült négyzetmétert is ki kellett fizetni...)