Infill konferencia - Filling the gaps - kiegészítés

2010. március 08. 18:32 - reekaa_p

 

A "Filling the gaps" témához kapcsolódva szeretnék megosztani további részleteket a projektről.

A HSH német építésziroda tervezői felfigyeltek a foghíj beépítések során a házak között elhelyezkedő kihasználatlan hézagokra, melyek többnyire az utcafrontot és az épület mögött feltáruló udvart kötik össze. Ezek a rések önálló létesítmény számára kicsinek bizonyulnak, viszont parazita épületek kialakítására alkalmasak. 

Ebben az esetben egy 3-4m széles területről van szó, ami a két lakóépület között beépítetlenül maradt.

A földszint továbbra is a közlekedést szolgálja ki az udvar és a utca között, fenntartva a vizuális kapcsolatot, megőrizve az udvar intimitását. 40-45 m² területű apartmanokat alakítottak ki, melyek a "living cubes" nevet kapták, megközelítésük a szomszéd házból történik. A belső tér elrendezése egymásra rakodó rétegekhez hasonlítható, a tolóajtók zsilipként működnek.

Az apartmanokba a fény kétoldalról jut be, a köztes térbe pedig világító mennyezet került, mely képes a kinti környezet illuzióját kelteni. A földszinti átjáró felé is ilyen desing került, amely mozgásra érzékeny, így különböző fény effektekkel reagál az alatta áthaladó gyalogosokra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsas2010.blog.hu/api/trackback/id/tr291821834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.